Спорт

АТП ОДЛУЧИО! Ово ће разбеснети Новака и све његове навијаче! Ево шта се урадили нашем тенисеру!

Челници АТП одлучили су да замрзну поене, односно АТП пласман, ова одлука изазвала је велику полемику међу тениским светом. Замрзавање значи да се у периоду док се не настави сезона поени се неће дирати и неће се рачунати број недеља на првом месту.

Ово не речунање недеља, посебно истичемо јер би се Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, умногоме приближио Роџеру Федереру по броју проведених недеља на првом месту. Због тога оваква одлука не иде на руку Ђоковића и већина сматра да се Федерер највише извукао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То би могло да буде тачно, али ако гледамо да ће Новак играти још минимум неколико година тенис, готово је неизбежно да ће рекорд Швајцарца кад тад пасти, ако не ове године, онда сигурно следеће.

Португалски новинар Жозе Моргадо истиче да би Ђоковић, да није дошло до прекида сезоне, наставио са брилијантним резултатима.

– Ђоковић са својом формом у 2020. години вероватно би освојио оба Мастерса у Сједињеним Америчким Државама и одиграо би много боље на сезони на шљаци. По мом мишљењу Новаку највише шкоди ова несрећна ситуација – написао је Моргадо.

Такође је португалски новинар сматра да људи највише причају о Роџеру због недеља на првом месту, међутим Рафаел Надал је управо тај који је највише профитирао оваквим исходом.

Да АТП није замрзао ранг листу, Надал би до ВИмблдона изгубио скоро половину поена и са 9.850 би пао на свега 4.870. Рафа је пре годину дана играо полуфинале Индијан Велса, Монте Карла, Барселоне, Мадрида, а освојио је Рим и Ролан Гарос, док је играо и полуфинале Вимблдона. Надал брани више од пет хиљада поена, укључујући и Вимблдон.

Наравно да би Надал имао шансу да поправи резултат ове године, али имао би и Ђоковић, који је слабо одиграо све до турнира у Мадриду. Новак је претходне године испадао у трећем колу Индијан Велса, осмини финала Мајамија и четвтфиналу Монте Карла, док је освојио Мадрид и Вимблдон, а играо је финале Рима и полуфинале Ролан Гароса.

Из овога видимо да би и српски тенисер бранио доста поена, али ако укључимо дигитрон видећемо да Надал брани око 500 бодова више од српског тенисера.

 

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ