Свет

ТРАМП РАЗБЕСНЕО КИНЕЗЕ: Свет ће платити високу цену за то што је Кина урадила!

Фото: Јутјуб

Због закаснеле реакције кинеских власти и неблаговременог информисања светске заједнице о епидемији коронавируса свет ће платити високу цену, изјавио је амерички председник Доналд Трамп на брифингу у Белој кући.

„Било би много боље да смо то сазнали неколико месеци раније. Вирус је могао бити задржан у тој кинеској области где се појавио. Свет ће засигурно платити високу цену за то што је Кина урадила”, истакао је Трамп.
Према његовим речима, свет ће скупо платити за то што кинеске власти нису дозволиле лекарима да то објаве. Он је још додао да се нада да је све што Кина тренутно саопштава истина, алудирајући на информације кинеских власти да први пут у једном дану није регистрован ниједан нови случај заразе коронавирусом КОВИД-19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

САД тестирају лек против коронавируса

Амерички лидер је на брифингу још истакао да САД тренутно тестирају лек против коронавируса – хидроксихлорохин.

„Лек, који је познат под називом хидроксихлорохин је обичан лек против маларије и одавно је познат у медицини. Има веома јако дејство. Већ је прошао тест и није опасан по живот, а у првој фази показује веома охрабрујуће резултате против коронавируса”, истакао је Трамп.

Трамп је додао да је предност овог лека у томе што за њега није потребна лиценца, јер је већ на тржишту.

Извор: sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ