Србија

УДАРНА ВЕСТ! Донете нове мере! Аеродром Никола Тесла се затвара! Ево шта се дешава!

Аеродром „Никола Тесла“ данас од 12 часова биће затворен за међународни саобраћај, а нешто касније председник Србије Александар Вучић разговараће са премијерком Аном Брнабић око евентуалног затварања граница за путничка возила.

Затварање аеродрома за међународни саобраћај нова је мера Владе које че бити усвојена на данашњој седници због актуелне ситуације са корона вирусом

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О томе је гостујући јутрос на ТВ Прва говорио и министар полиције Небојша Стефановћ.

– Покушавамо да ограничавањем путничког саобраћаја спречимо ширењем заразе. Авиосаобраћај ће у потпуности бити затворен, а моћи ће да долазе авиони само уз специјалну дозволу Владе Србије. Слетаће и авиони које носе здравствену помоћ – изјавио је.

Према најновијим подацима, у Србији је до 8 часова данас регистровано укупно 97 потврђених случајева ЦОВИД 19. Од последњег извештаја, тестирани су узорци 46 особа од којих је 8 позитивно и 38 негативно на нови корона вирус.

У кућној изолацији налазе се три особе са лакшом клиничком сликом, док је пет особа задржано на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања. У националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 486 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Због ситуације око корона вируса, у Србији је на снази ванредно стање, а од синоћ и полицијски час. Подсећања ради, нове мере подразумевају забрану кретања особама старијим од 65 година, а за млађе је она актуелна сваког дана од 20 сати увече до 5 ујутру.

Важни телефони

Телефони епидемиолошке службе за све информације

Специјалан број Министарства здравља за питања у вези са коронавирусом: 064 8945 235

Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“: 011 2684 566

 

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ