Србија

УЖАС! Двоје пацијената заражених корона вирусом у Србији у веома тешком стању!

На респираторима је троје у КЦ Војводина, од којих је двоје у заиста тешком стању, а једна особа је у Нишу, међутим она је била на респиратору и пре овога

Двоје пацијената који се налазе у Клиничком центру Војводине налазе се у веома тешком стању, рекла је вечерас премијерка Србије Ана Брнабић говорећи на конференцији за медије о зараженима корона вирусом у нашој земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је истакла, међу онима који су на респиратору је још једна особа која је имала сезонски грип, а за коју се касније испоставило и да је заражена вирусом ЦОВИД-19. Она се налази у Клиничком центру Ниш.

– На респираторима је троје у КЦ Војводина, од којих је двоје у заиста тешком стању, а једна особа је у Нишу, међутим она је била на респиратору и пре овога, због сезонског грипа. Једна особа налази се на респиратору у КЦ Крагујевац и једна на Инфективној клиници у Београду – казала је Брнабић.

Због вируса корона на респираторима су и по један пацијент у Београду и Крагујевцу.

Премијерка је рекла да је од 6 особа којима је откривен корона вирус, двоје из Ужица, једна особа из Врања, а троје из Београда. Они који су хоспитализовани њих 6 налази се у КЦ Војводина, двоје је у КЦ Крагујевац, а 31 особа налази се у КЦ Србија на Инфективној клиници.

Она је истакла да се шест хоспитализованих особа налази у болници у Новом Саду, деветоро у Нишу, две у Крагујевцу и 31 особа на Инфективној клиници у Београду.

Нове мере за повратнике
Брнабић је рекла да је због безбедносних ризика и оптерећивање медицинског система Србије одлучено да се додатно пооштре мере. Она је рекла да је на седници владе потврђено да ће од од сутра за оне повратнике који прекрше меру самоизолације бити обезбеђена три посебна објекта где ће бити смештени.

Ове објекте ће обезбеђивати Војска Србије, рекла је премијерка, а ко буде прекршио и ову меру, суочиће се са затворским казнама.

Од сутра ујутру отварамо и карантин у Моровићу од 500 лежајева, тако да ће таква лица директно бити упућена у тај камп.

– У Србију се вратило 65.142 наша држављана који су боравили у иностранству. То ће за нас бити посебан безбедносни изазов. У овом тренутку, због безбедности грађана, имамо податке да се у Србију враћају наши грађани из иностранства којима је потврђено у земљама у којима бораве да су заражени корона вирусом и да лековима снижавају темепратуру. Долазе овде и ми их стављамо у изолацију или их хоспотализујемо – рекла је Брнабић.

Премијерка је поновила апел свим Србима који се враћају из иностранства и рекла да ће сви морати да буду у карантину. Она је рекла да молбе ње и председника Вучића нису услишене и да су на Батровцима данас километарске колоне.

 

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ