Србија

ВЕЛИКА ВОЈНА ОПЕРАЦИЈА СЕ КРИЈЕ ИЗА КОРОНЕ: За Србе су спремили посебан план!

Невероватно

Београд ће хитно контактирати са НАТО и командом Кфора. Српска листа: Овај перфидни покушај угрожавања мира не сме се толерисати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приштина покушава да искористи ситуацију са епидемијом вируса корона и да размести своје оружане снаге на север Косова и Метохије, под изговором заштите грађана! Због плана о „тихој окупацији“ српских општина, Београд ће хитно контактирати са НАТО и командом Кфора у покрајини.

Да ће се Срби са КиМ у околностима бујања епидемије заразне болести борити са још једним огромним проблемом – ударима Приштине на север – јуче је указала и Српска листа, која је упозорила на скривене планове косовских Албанаца:

– Као легални и легитимни представници српског народа позивамо команду Кфора да најхитније спречи и јавно одбаци могућност размештања тзв. војних формација Приштине на северу КиМ, и да поступи у складу са договором којим се гарантује да се ове формације не могу размештати у четири северне општине.

Српска листа поручује да тај перфидни покушај угрожавања мира ни на који начин не сме бити толерисан и да неће наићи на одобравање ни њих као политичких представника, али ни целокупног српског народа који би такав чин сматрао непријатељским.

Тензије и страх на северу посебно су подигле најаве председника привремених институција у Приштини о увођењу ванредног стања на територији КиМ због вируса корона. Ванредно стање подразумевало би стационирање косовских снага безбедности широм Косова, а оне, према договору Тачија и НАТО не смеју на север.

Тачијев захтев још једном је уздрмао и крхку владајућу коалицију у Приштини и могао би да доведе до пада владе премијера Аљбина Куртија, који се противи увођењу ванредног стања. У Приштини је јуче било бурно, Курти је сменио Агима Вељијуа, министра унутрашњих послова из редова Тачијевог Демократског савеза Косова (ДСК). Он је ово разрешење оправдао тиме да је смењени министар ширио панику тврдећи да се број оболелих од вируса на косовској територији повећава из сата у сат, што, како је навео, ниједна надлежна институција није потврдила.

Међутим, прави разлог „отказа“ је то што се Вељиу успротивио Куртијевом ставу да се ванредно стање не уводи. Тачијеве мере подржали су и председник Демократске партије Косова (ДПК) Кадри Весељи и председник Социјалдемократске иницијативе Косова (СДИ) Фатмир Љимај.

Тачи је јуче потписао уредбу о увођењу ванредног стања, поручујући да очекује да ће оно трајати 30 дана, са могућношћу продужења или скраћења. Ту уредбу, парламент треба да одобри двотрећинском већином.

Генерал у пензији Митар Ковач упозорава, за „Новости“, да ће Приштина покушати да искористи ситуацију са епидемијом како би под своју потпуну контролу ставила кретање људи и робе на северу:

– Нису искључени ни сценарији насилне узурпације и у том смислу видимо да се појачава и обавештајни рад, има најава о ангажовању терористичке организације „Албанске националне армије“, која је под директном контролом појединих политичких субјеката у Приштини и Тирани.

АМБАСАДА САД: УКИНУТИ ТАКСЕ

Амбасадор САД у Приштини Филип Коснет поручио је јуче влади и премијеру Аљбину Куртију да је, имајући у виду актуелну ситуацију са вирусом корона, време за укидање такса на српске и производе из БиХ. Он је указао да је у оваквим тренуцима кључна регионална и међународна сарадња.

Извор: Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ