Свет

ЗАПАД У ШОКУ! Путин је спустио цену нафте, а иза свега се крије нешто што ће разбеснети Америку

Постоје две врсте људи. Они који воле да ризикују и они који играју на сигурно. Путин је свакако други тип, за разлику од, на пример, Јељцина, који је са својим либералним саветницима волео да спроводи експерименте над земљом. Путин се може третирати другачије.

Али не може му се ускратити глобално и стратешко размишљање. Озбиљан политичар разматра све ризике пре доношења одлуке. Али разлог зашто он доноси ову или ону одлуку може бити неразумљив вец́ини људи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У чему је била сврха кршења споразума са ОПЕК-ом? Јасно је да ће цене пасти, а уз то није могао да изабере гори тренутак, с обзиром на пандемију која хара, поред већ дестабилизованог светског тржишта.

Да се ​​освети америчкој индустрији шкриљаца? То није његов стил. Такође ни логична опција.

Али посматрајмо ствар из другог угла- Путин жели да изједначи животни стандард на планети – то ће САД одузети економску хегемонију и променити капитализам.

Немојте да журите са закључцима. Путин није анђео, али није будала, он разуме да капитализам у свом садашњем облику нестаје.

Нешто се мора учинити да се оконча што пре, јер ће у противном многи људи да пате. Зашто не променити, трансформисати капитализам?

Путин жели да обезбеди да енергија на планети уопште не представља проблем. Јефтина нафта је мотор економског развоја, аутомобилске индустрије, петрохемијских производа, производње итд. Колико радних места се може створити захваљујући јефтиној нафти!

А послови су озбиљан проблем чак и на Западу. Сада се у целом свету догађа четврта индустријска револуција – потпуна аутоматизација и роботизација економије.

Људи губе посао – шта ће сутра радити војска незапослених? Морамо да им обезбедимо посао – чак и за 3-4 сата дневно. Са јефтином нафтом ће то бити могуће, а једини победник ће бити држава.

 

Извор: Webtribune.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ