Свет

КОН САОПШТИО! Ево колико ће трајати епидемија корона вируса, а ово ће бити кључно за све

Фото: Pixabay.com

Кон је рекао да смо другу недељу завршили са 103 случаја, без иједног смртног.

Епидемиолог Предраг Кон каже да смо завршили другу недељу епидемије корона вируса, као и да је трећа недеља једна од кључних, а да је циљ развући епидемију која ће, сматра, трајати још шест недеља у режиму као што је овај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Укупно гледано није тако лоше, било би идеално када би се тако наставило. Ако знамо да је 12. дана почео пораст броја оболелих, било их је 15, потом 17, да би трећег дана од тада било 14 оболелих. Иако се очекивало да ће ићи константно узлазно, то се није догодило. Убрзано повећање броја заражених је очекивано, али се то убрзање није догодило – рекао је Кон.

Истакао да је трећа недеља једна од кључних, највише због мера које су уведене да би се обуздало ширење вируса. Уколико се покажу као добре, смањиће се обим епидемије.

Како је рекао, епидемија се развлачи и морамо да знамо да ли мере дају резултате.

– Ако дају, онда само треба да се наставе. Несумњиво је да ће трајати још шест недеља у режиму као што је овај – нагласио је Кон.

Потврдио је да нема потребе носити заштитну маску напољу, већ да су оне делотворне само у затвореном простору.

Најавио је и повећање броја тестова, али ће они и даље бити организовани само за људе који већ имају симптоме неке од плућних болести.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ