Србија

ОГЛАСИО СЕ ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ! Открио какво је тренутно стање: Ово је била најтежа ноћ, а биће још…

У току претходне ноћи корона вирус је на Институту „Торлак“ потврђен код 15 особа у Србији, тако да је укупан број оболелих 118

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је ово била најтежа ноћ од како је епидемија корона вируса почела да се шири Србијом и да је тренутно деветоро људи на респираторима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово је била најтежа ноћ за нас, а долазе још теже и много теже. Ми од данас имамо деветоро људи на респираторима и тај број ће се повећавати из дана у дан, зато се надамо да ће наши норвешки пријатељи успети да нам обезбеде неколико десетина тих респиратора и да то буде огроман допринос за очување живота у нашој земљи – рекао је председник Србије.

Норвешка је једина европска земља која је помогла Србији у борби против корона вируса.

Србија тренутно има 400 слободних респиратора, а набавила је додатних 352.

У току претходне ноћи корона вирус је на Институту „Торлак“ потврђен код 15 особа у Србији, тако да је укупан број оболелих 118, саопштило је Министарство здравља. Ово је уједно највећи број потврђених случајева за једну ноћ.

– Од последњег извештаја до 8 часова, 20. марта 2020. године тестирани су узорци 39 особа од којих је 15 позитивно и 24 негативно на нови корона вирус – наводи се у саопштењу Министарства.

Од 15 потврђених случајева од последњег извештаја, њих пет је хоспитализовано, али без компликација, доброг општег стања, док њих десет има лакшу клиничку слику и налазе се у кућним условима.

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ