Србија

У СРБИЈУ СТИЖЕ 5 МИЛИОНА ЕВРА! Председник Вучић се захвалио јединој европској земљи која нам је помогла

Председник се срео са амбасадором.

Председник Србије Алескандар Вучић састао се данас са амбасадором Краљевине Норвешке Јерном Еугеном Јелстадом, који је председника обавестио о донацији од 5 милиона евра, коју његова земља упућује Србији као хитну помоћ Србији у борби против корона вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник је на инстаграм профилу будуцностсрбијеав објавио вест о томе и захвалио Норвешкој на огромној помоћи након сусрета са амбасадором Јелстадом.

– Хвала на огромној помоћи. Хвала што сте показали не само симпатије, него и стварно пријатељство у тешким временима – написао је Вучић.

Норвешка је за сада једина европска земља која је помогла Србији у борби против корона вируса.

Веома је важно што су наши норвешки пријатељи пронашли начин да нам помогну. Хвала им на љубави и пажњи коју показују према нашем народу. Надамо се да ће наши норвешки пријатељи успети да нам обезбеде 10 респиратора и то би био огроман допринос нашем здравственом систему – рекао је Вучић након састанка са амбасадором, а затим додао:

– Важно је да сачувамо животе. Морамо да будемо уједињени у борби за живот. Молим вас да пренесете искрене поздраве норвешком народу! Уверен сам да ћемо уз вашу помоћ и подршку успети да пребродимо овај тежак период и да победимо. Живело српско-норвешко пријатељство. Живела Србија!.

За више информација можете контактирати 064 8945 235 (број који је отворило Министарство здравља), затим Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић–Батут“ (ул.Др Суботића бр.5, 11000 Београд; Тел: 011 2684 566) или институте/заводе за јавно здравље на територији на којој боравите.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ