Здравље Србија

ЕВО ЗАШТО НЕ СМЕТЕ ДА ИЗЛАЗИТЕ! Ове цифре из Италије су шокирале читав свет! Мораћете да поштујете здравствене мере!

За поређење, просечна старост оних који су били позитивни на болест била је 63 године.

Научна студија коју су спровеле здравствене власти Италије покушала је да дешифрује „мапу“ смрти од коронавируса у тој земљи и да покаже коме прети највећа опасност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према налазима те студије, потврђено је да су старији најугроженији од коронавируса.

Вести о броју преминулих од коронавируса у Италији не престају да шокирају из дана у дан, а италијанске здравствене власти наложиле су да се уради научна анализа о томе ко су најчешће жртве и како изгледа „мапа смрти“ од коронавируса.

Научници су испитали здравствено стање на узорку од 18 одсто преминулих у Италији и дошли до још једне потврде да су најугроженије старије особе, поготово оне са тежим хроничним обољењима.

Према студији коју је урадио Италијански национални институт за здравље на узорку преминулих до 17. марта, само 0,8 одсто преминулих од коронавируса није имало неко друго теже обољење пре тога, док је 99,2 одсто имало једно или више тешких обољења.

Чак 48,5 преминулих имали су три или више озбиљних обољења, 25,6 имало је два обољења, а 25,1 једно, док је оних без историје болести 0,8.

Према том истраживању, 75 одсто преминулих имало је повишен крвни притисак, 35 одсто дијабетес и око 30 одсто обољење срца.

Према резултатима анализе, просечна старост заражених је 63 године, али је код преминулих она далеко већа, 79,5 година.

Највише преминулих је из групе између 80 и 89 година, следе они између 70 и 79, потом старији од 90, те они између 60 и 69 година.

Свим грађанима, поготово оним старијим, да се препоручује самоизолација – без окупљања, без посета, без излазака из куће без преке потребе као што је одлазак у продавницу, апотеке, шетање кућних љубимаца, бацање смећа

Препорука за лица старија од 70 година да уопште не излазе напоље и да буду у двадесетчетворочасовном карантину.

У Србији се оснивају центри за организовање помоћи најстаријим суграђанима као што је доношење намирница и лекова и организовање лекарске помоћи

 

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ