Србија

ГРАЂАНИ ОВО МОРАТЕ ДА ЗНАТЕ! У понедељак вам стижу паре на рачун! Ево о чему се ради!

Разматра се могућност да се социјална помоћ корисницима старијим од 65 година исплаћује на кућну адресу.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић најавио је данас да ће у понедељак бити исплаћен дечији и родитељски додатак и навео да се разматра могућност да се социјална помоћ корисницима старијим од 65 година исплаћује на кућну адресу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У понедељак ће бити исплаћен дечији и родитељски додатак и тако ће бити сваког следећег месеца, обезбеђена су финансијска средства за све накнаде које исплаћује Министарство – рекао је Ђорђевић за ТВ Прва.

Он је казао да се разматра могућност исплате новчане социјалне помоћи корисницима старијима од 65 на кућну адресу и да ће у понедељак о томе разговарати са представницима „Поште Србије““ како би се избегле ситуације као у Кикинди, жаришту коронавируса у Србији, где је у петак велики број грађана стајао у реду испред поште да би подигли социјалну помоћ.

– Вероватно су се уплашили да ће пошта бити затворена или да неће бити превоза… Али,од понедељка ћемо размотрити другачији начин исплате -нагласио је Ђорђевић.

Додао је да ће свим корисницима аутоматски бити продужени захтеви за продужење социјалне помоћи док траје ванредно стање, будући да шалтерске службе не раде

Упитан о ситуацији у геронтолошким центрима, министар је казао да је ““стање нормално““, да нема заражених коронавирусом и да је у петак испоручено 65.000 маски за кориснике центара у целој Србији.

– Данас очекујемо испоруку средстава за дезинфекцију подова и просторија, а од понедља ће бити још чешће испоруке – навео је Ђорђевић.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ