Православље

НЕКА ТИ СВАКО ЈУТРО ПОЧНЕ ОВОМ ВЕЛИКОМ МОЛИТВОМ: Нека нестану нервоза и депресија

Један од познатих руских отаца и богослова каже да би Хришћанин требало, свако јутро кад устане, да молитвом започне дан. Кад се умије и помоли Богу, требало би да себи каже- данас све што будем чинио и радио треба да радим онако како би то мој Господ и учитељ Исус Христос чинио. Да Он буде мој пример и углед у свему…

Кад дође подне, човек који је Хришћанин по убеђењу и по вери, пре но што седне да руча, треба да прочита Молитву Господњу, бар ту молитву пре него што ће узети хлеб који му је Господ дао за храну у овоземаљском свету. Треба Господа да моли да му дарује и небески хлеб – Тело и Крв Господа Исуса Христа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сваки пут треба тога да се сећа, и што је могуће чешће, на достојан начин да се причешћује. Чинећи то, треба увек да знамо да и онај други део човека- душа његова, такође потребује храну јер је човек психофизичко биће, састављено од тела и душе. А шта је храна за душу? Ако се молимо Богу, хранимо душу. Ако чинимо добра дела, опет хранимо душу.

Ако избегавамо да чинимо оно што није добро, ако мислимо добро ближњима и ако чинимо оно што је Христос заповедио, љубимо и непријатеље своје, ми тада највише хранимо и негујемо душу своју. Чинећи то, човек постаје комплетно биће и бива потпуно уравнотежен.

Кад дође вече, пре него што пођеш на починак, сабери се шта си у том дану учинио, да ли си поступио у свему како треба. Где год нађеш грешку, потруди се да је већ сутра, колико је могуће, исправиш и да је више не понављаш. Утврди и увери себе да ли си дан који си провео, провео онако како си га ујутру планирао, да буде по Христу, и да твој живот буде хришћански. Томе су нас Господњи светитељи учили.

Јутарња молитва

Уставши од сна падамо пред Тобом, Преблаги, и анђеоску Ти песму певамо, Моћни: Свет, Свет, свет си, Боже, помилуј нас молитвама Богородице.

Слава Оцу и Сину и Светоме Духу. Из постеље и сна подигао си ме, Господе; просвети ум мој и срце, отвори уста моја да Ти певам, Света Тројице: Свет, Свет, Свет си, Боже, помилуј нас молитвама Богородице. И сада и увек и у векове векова. Амин.

 

Извор: beogradskiportal.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ