Свет

ШОКАНТНО САЗНАЊЕ! Трамп је знао да долази корона? А онда је урадио нешто што је разбеснело све!

Фото: Јутјуб

Амерички председник Доналд Трамп игнорисао је упозорења америчких обавештајних служби о претњи пандемије корона вируса од пре неколико месеци, пише Вашингтон пост.

Припадник обавештајен службе и неколико чланова Трампове администрације, који су желели да остану анонимни, рекли су за тај лист да је амерички председник умањио претњу Ковида-19, упркос растућој забринутости сарадника и чланова свог кабинета у јануару и фебруару.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У тексту се истиче да је ЦИА врло брзо након што је вирус почео да се шири Кином, упозорила да је реч о потенцијалној пандемији, али да је Трамп у старту одбацивао такве теорије назвавши их претеривањем.

ЦИА је од првог дана мотрила ситуацију с вирусом у Кини и упозоравала да тамошња власт заташкава стварну слику која је врло озбиљна, наводи Вашингтон пост и додаје да обавештајци нису предвидели када би вирус могао да погоди САД, ни шта би требало учинити у том случају, али да су на време обавестили све кључне људе у америчкој влади.

-Доналд Трумп ово можда није очекивао, али јако много људи око њега јесте. Међутим, нису могли да га наговоре да нешто предузме. Упалиле су се све могуће црвене лампице, рекао је неименовани извор из обавештајних кругова.

У тексту се каже да је Трамп први састанак са сарадницима о овом одржао 18. јануара.

Наводи се да је саветник за здравство Алекс Азар покушао да му објаснити шта би могло да се догоди, али да га је Трамп у једном тренутку прекинуо и питао кад ће се наставити продаја електричних цигарета.

Извори Вашингтон поста тврде да су се састанци Трамповог кабинета о коронави вирусу редовно одржавали до краја јануара, али да он то није схватао озбиљно.

Чак и након што се корона вирус појавио на територију САД и постао озбиљна опасност, Трумп се на повратку из Индије пожалио да Ненси Месоније из центра за превенцију заразних болести непотребно шири панику изјавом да ће вирус променити начин живота Американаца.

Трампу је највише сметало што то одбија потенцијалне инвеститоре, наводи вашингтонски лист.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ