Свет

СТРАВИЧНО УПОЗОРЕЊЕ! Уколико не затворимо границе, земља какву знамо ће нестати! Ево о чему се ради!

Фото: Јутјуб

Иако су бројни стручњаци већ упозорили да се очекује да ће утицај коронавируса (КОВИД-19) на Сједињене Државе бити изузетно негативан, истакнути менаџер хеџ фондова је у среду дао алармантну изјаву.У интервјуу за ЦНБЦ, Бил Акман, оснивач компаније Pershing Square Capital Management, рекао је да је неопходно да председник Доналд Трамп нареди потпуно затварање читаве земље у трајању од 30 дана или је њена пропаст неминовна.

„Морамо је затворити, то је једини начин да је спасемо или ће Америка какву познајемо нестати. Жао ми је што то кажем“, рекао је, напомињући да ће, уколико председник спаси земљу од коронавируса, у новембру бити сигурно поново изабран за председника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Акман је и на Твитеру давао сличне оштре изјаве: “Господине Председниче, једини одговор је да затворите земљу и границе током наредних 30 дана. Кажите свим Американцима да сте нас све заједно са породицама послали на продужени пролећни одмор” и додао: “Оног тренутка кад пошаљете све кући на пролећни одмор и затворите границе, стопа заразе ће пасти, берзе ће полетети, а облаци ће се подићи. Потребно нам је ваше вођство сада!“

Он је нагласио и значај здравствене заједнице, медицинских сестара, лекара, људи који се брину о пацијентима јер ти људи, како каже, чине огромне жртве.

Званичник Беле куће којег је контактирао ЦНБЦ коментарисао је Акманове изјаве: “Као што је рекао председник Трамп, постараћемо се да водимо рачуна о свим Американцима, укључујући погођене индустрије и мала предузећа, и да из овог изазова изађемо јачи и са просперитетнијом и растућом економијом“.

Акман такође верује да ће се сви хотели широм земље на крају затворити уколико се дозволи наставак тренутне ситуације. Он предвиђа такав крај за све хотеле на свету, јер сматра да ниједан посао не може да преживи период од 18 месеци без прихода.

На то је и сама угоститељска привреда већ указала. У писму челницима конгреса у среду, Национално удружење ресторана каже да би та грана привреде у наредна три месеца могла да изгуби 225 милијарди долара и између 5 и 7 милиона радних места. Али, с обзиром да сваки долар потрошен у угоститељској привреди генерише још 2 долара негде другде, вероватније је да ће прави рачун за економију бити око 675 милијарди долара.

 

Извор: Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ