Србија

ДР НЕСТОРОВИЋ: Кинези су ми открили, ево како корона вирус може да се заустави за 29 дана

Пулмолог и алерголог Бранимир Несторовић је као гост на ТВ Прва, а говорећи о корона вирусу у нашој земљи, навео да су кинески лекари разговарали са нашим стручњацима, те да је речено да смо урадили све како треба

– Стигло је 6 лекара, пулмолога, епидемилога и један психолог јер је људима јако тешко да буду сами у изолацији. Све што су нам рекли, ми смо већ урадили. Прво су рекли да мора да буде строга изолација. Кажу да је највећи проблем у Кини била породица, јер су чланови преносили један на другог. Следећа ствар је била да се издвоје специјализоване болнице, ми смо то већ урадили. Трећа ствар је била набавка опреме – навео је Несторовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Дали су пример Хајнана, провинције величине Србије, само су мерама изолације и самоизолације за 29 дана зауставили епидемију и имали су јако мали број заражених – навео је пулмолог.

Он је навео да епидемија опада када 60 до 70 одсто становника постане заражено.

Како је објаснио др Срђа Јанковић, имунолог у Универзитетској дечјој клиници Тиршова, огромна већина заражених короном умре јер вирус толико оштети алвеоле у плућима, напуни течношћу, да више ни уз респиратор кисеоник не може да стигне до њих.

– Његова главна особина је да се по јутру дан не познаје – рекао је др Јанковић.

Како је навео др Несторовић, колега из Кине му је рекао да је имао пацијента који је тек после 6. пута био позитиван.

– Имали су пацијента којег су 5 пута тестирали и свих 5 пута је био негативан. Тек 6. пут је тест био позитиван – рекао је пулмолог.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ