Србија

ХИТ СНИМАК ИЗ СРБИЈЕ: Бакица у карантину изашла на терасу, а кад видите шта ради насмејаћете се до суза (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм принтскрин

Данашњи призор у београдском насељу је нешто што се не виђа сваког дана.

У Србији 15. марта проглашено је ванредно стање због епидемије КОВИД-19. Након ове мере опреза за спречавање ширења овог опаког вируса уследило је доношење још ванредних мера од стране Владе Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једна од мера јесте и забрана кретања, односно увођење полицијског часа од 20 до 5 часова ујутру, након чега је дошло до још ригорознијих мера забране кретања која се прописује и важи од 17 до 5 часова ујутру.

Многи власници кућних љубимаца нису желели да крше прописе Владе Србије, али су свакако били принуђени да прошетају своје љубимце, због чега су долазили на различите идеје, једну од тих идеја је управо ова.

Наиме, старија суграђанка је стојећи на балкону заједно са још једном особом, одбијајући да изађе из зграде и прошета пса, преко ограде своје терасе спустила га је, како би био ван куће, и све време држала поводац. Шокантан призор који можете погледати у снимку испод, који јасно показује на какву је идеју ова београђанка дошла.

View this post on Instagram

KO OCE NADJE NACIN. @jvoans

A post shared by Neguj mo srbski jezik (@negujmosrbski) on

Пошто није желела да сиђе по свог љубимца, она је одлучила да га са све повоцем повуче ка себи, што је можда изгледало као потенцијално дављење пса, и изазвало је многобројне како позитивне, тако и негативне коментаре

Подсечамо, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић иницирао је данас измену ограничења кретања током полицијског часа, како би грађани могли да прошетају своје кућне љубимце једном током вечери.

Власницима кућних љубимаца одобрен је излазак из куће у трајању од 20 минута у периоду од 20 до 21 часа, а моћи ће да иду највише 200 метара од адресе становања.

Такође, неће бити дозвољено да се власници љубицама окупљају у групама, већ ће морати да поштују до сада донете мере Владе Србије.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ