Србија

ХИТНО ПОТРЕБНИ ЛЕКАРИ И МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ: У овом српском граду број оболелих се драстично повећао

На основу одобрења Министарства здравља биће потписан уговор на временски период од три месеца.

Ваљевски Дом здравља упутио је хитан позив тренутно незапосленим докторима и медицинским сестрама са положеним стручним испитом, као и делу немедицинског особља, да се већ сутра јаве како би добили тромесечни посао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тренутне потребе су 20 лекара, 30 техничара, 10 возача и 10 спремачица. На основу одобрења Министарства здравља биће потписан уговор на временски период од три месеца. Сви заинтересовани треба да дођу у кадровску службу Дома здравља на трећем спрату зграде Стоматологије, а контакт телефони су 064/8321-999 и 064/8321-954 – саопштио је Дом здравља.

Иначе, број Ваљеваца код којих је потврђено постојање корона вируса попео се на 18. Узорци шесторо новооболелих анализирани су у лабораторији Института „Торлак“ где је потврђено да су позитивни на корона вирус. Међу њима, по незваничним али поузданим сазнањима, су две женске особе и једно дете.

На Клиници за инфективне болести КЦС у Београду смештени су оболело дете, женска особа и тројица мушкараца и по последењим информацијама сви су доброг општег стања, док је Ваљевка, која се налази међу последњих шест особа код којих је потврђен корона вирус, на лечењу у кућним условима због лакше клиничке слике болести.

Због сумње да су имали контакт са до сада потврђеним позитивним случајевима, од како је регистрован први случај оболелог од корона вируса, у кућној изолацији се налази око 300 грађана Ваљева.

Извор: Блиц/srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ