Свет

ПРЕДВИЂА СЕ СУКОБ! Русија послала огроман конвој против америчких трупа

Арапски медиј Ал-Масдар извештава да су редовне провокације америчке војске натерале Русију да пошаље огроман конвој на север Сирије.

Задатак овог конвоја биће да осигура несметан пролазак руске војне опреме у источни део Арапске Републике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руска војска наставља да јача своје положаје у Ал-Хасаку и у Ал-Ракках. Конвоји појачања упућени су у провинцију Тел Тамр, као и на војни аеродром Табка који се налази у западном делу Ал-Раки.

Либанска новинска агенција преноси да САД и даље ескалира ситуацију.

Пре неколико дана руска војска покушала је да уђе у подручје које се налази иза великог сиријског града Тел Тамра, али је неколико јединица америчких оклопних возила агресивно блокирало пут руске војске, присиљавајући је да напусти то подручје.

Руска војска претходно није покушавала да преузме контролу над источним делом Сирије, избегавајући сукобе са америчким снагама.

Али, ако америчка војска настави ескалирати ситуацију, Русија може почети одлучно деловати, јер, у ствари, америчка војска нема законска права да заустави руске војне конвоје и патроле.

Руски аналитичари предвиђају директан сукоб америчке и руске војске у Сирији. Аналитичари предвиђају да ће у евентуалном сукобу дебљи крај извући америчка војска која суштински нема тврдо упориште у том региону.

Извор: Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ