Свет

УЖАС! САД на ногама! Спрема се катастрофа, а на овом месту је све почело!

Фото: Јутјуб

Најмање половина спортиста заражених коронавирусом у Сједињеним Америчким Државама доводи се у везу са Стејплс центром из Лос Анђелеса

„Стејплс“ је дом НБА тимова Лејкерс и Клиперс, те НХЛ екипе Кингс. У дворани је одржано чак 39 догађаја откако је у Лос Анђелесу забележен први случај заразе ЦОВИД-19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одиграно је тачно 19 НБА утакмица, 12 НФЛ мечева Кингса, додела награда Греми и комеморација Кобију Брајанту. Иако у екипи Клиперса нема заражених, неколико чланова организације Лејкерса је било позитивно на тесту, као и четворица из Бруклин Нетса који су гостовали у Ел-еју у поменутом периоду. Међу зараженима су и чланови НХЛ екипе Вашингтон Сенаторс, која је такође гостовала у „Граду анђела“.

Лос Анђелес Тајмс пише да је Стејплс центар био пун током поменутих догађаја, забележено је неколико путовања екипа и бројни догађаји у којима су учествовали и навијачи, пре него што су спроведене прве хитне мере.

С обзиром на то да су се догађаји у Стејплс центру дешавали у кратком периоду, оставља се могућност да су бројни људи имали контакт са зараженима. Не зна се ко је оригинални преносилац односно нулти пацијент, нити како је „ланац“ почео пре успостављања првих мера заштите, као ни да ли су људи из Лос Анђелеса који су заражени посећивали популарну спортску дворану током фебруара и марта.

У Америци је до сада забележено више од 33.000 заражених, највише у држави Њујорк која има преко 15.000 случајева.

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ