Србија

Вучић се обратио народу, па саопштио тужну вест

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је још једна особа у Србији преминула од коронавируса и да за 48 сати почиње масовно тестирање грађана на потенцијалну заразу.

У Србији је данас преминула трећа жртва коронавируса у Србији, саопштио је председник Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Пре нешто више од сат времена преминула је још једна особа. Реч је о особи женског пола, од 60 година, која је преминула у КБЦ “Драгиша Мишовић“ и она се званично води као трећа жртва вируса корона у земљи”, рекао је Вучић на прес конференцији након састанка са лекарима из Кине, којем су присуствовали и премијерка Ана Брнабић, као и чланови оба кризна штаба.

Како је пренео, пацијенткиња није имала тешку клиничку слику.

„У сваком случају, број оболелих се повећава из дана у дан, а рекао бих и због лоше методологије, у којој смо давали два пута дневно број заражених. Сада ћемо то чинити једном, у 15 сати, онако како то раде друге европске земље“, рекао је Вучић.

Он је истакао да су се надлежни до сада трудили, и како је рекао, делимично успели да, не само уз надзор, већ и уз кључну улогу лекара, успоре пандемијску криву, како не би дошло до експоненецијалног раста оболелих, као што је случај у неким земљама.
„Али, нисмо суштински напали вирус”, констатовао је Вучић.

Извор: sputniknews.com

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ