Русија

ЗАПАД У НЕВЕРИЦИ! Путин је победио корону! Ево како су Руси успели да зауставе масовно ширење вируса!

Стратегија моћног лидера функционисала.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је ове седмице његова земља успела да заустави масовно ширење коронавируса и да је ситуација под контролом, захваљујући раним и агресивним мерама да се спречи да већи број људи оболи, преноси ЦНН и пита: Да ли Русија држи корона вирус под контролом?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према информацијама које су објавили руски званичници, чини се да је Путинова стратегија функционисала.

Број потврђених случајева корона вируса у Русији је изненађујуће мали, упркос томе што Русија има веома дугу границу са Кином и да је први случај обољевања забележила још у јануару.

Број заражених се повећава, али Русија, земља са 146 милиона људи, има мање потврђених случајева корона вируса од Луксембурга – заражено је само 253 људи.

За разлику од тога, у Луксембургу који има 628.000 становника, према ЦИА Ворлд Фектбуку, до суботе је било 670 случајева корона вируса и осам смртних случајева.

Руске мере раног реаговања попут затварања границе у дужини од 2.600 километара са Кином већ 30. јануара и успостављање зона карантина, можда су допринеле одлагању избијања епидемијеу пуном јеку, навели су поједини стручњаци.

– Генерални директор СЗО рекао је “тестирајте, тестирајте, тестирајте – изјавила је у четвртак ЦНН-у др Мелита Вујновић, представница Светске здравствене организације у Русији.

– Па, Русија је то започела буквално крајем јануара – казала је Вујновићева и додала да је Русија поред тестирања, предузела и шири сет мера.

Роспотребнадзор је саопштио у суботу да је укупно урадио више од 156.000 тестова на корона вирус.

Поређења ради, према подацима ЦДЦ-а, САД су тек почетком марта почеле се тестирањем, док је Русија саопштила да је масовно тестирала људе од почетка фебруара, укључујући људе на аеродромима, фокусирајући се на путнике из Ирана, Кине и Јужне Кореје.

Према здравственим званичницима, већина случајева коронавируса пријављених у Русији дошла је из Италије.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ