loading...
Русија

РУСКИ ЛЕКАР ОТКРИО СВЕ О КОРОНИ! Ево шта се крије иза свега, ово је само почетак рата…

loading...

“Питање је колико је светски здравствени систем спреман на све ово и колико смо ми спремни за то.”

Ситуација због ширења коронавируса у свету фактички представља пробу биолошког рата, који показује колико је светски здравствени систем спреман на сличне изазове, сматра председник медицинске уније “Национална медицинска комора”, доктор Леонид Рошаљ.

– Ова тренутна ситуација је фактички проба биолошког рата. Овде се тренутно ради само о томе, а не о нуклеарном рату, ни о тероризму. Питање је колико је светски здравствени систем спреман на све ово и колико смо ми спремни за то. Морамо бити довољно разумни – изјавио је Рошаљ за телевизијски канал “Русија 24”.

Према његовом мишљењу, због ширења коронавируса сада постаје јасно да смањење места у болницама, смањење медицинских кадрова и оптимизација са ове тачке гледишта нису добро решење.

– Морамо учинити све да у сваком региону буде свега довољно и да пружена помоћ буде комплетна, благовремена и одговарајућа. Није проблем кад се у случају неке несреће пацијент довезе у Москву. Али, ако Москва не буде оперативна, шта тада радити? Због тога је неопходно унапређење опште ситуације у здравству – истакао је руски доктор.

У Русији је у последњих 24 сата корона вирусом заражена 71 особа, чиме је укупан број оболелих порастао на 438, саопштио је данас премијер Михаил Мишустин.

Он је навео да је 17 особа оздравило.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Русија 24

Loading...
loading...
loading...