Србија

ШИРИ СЕ УПОЗОРЕЊЕ О СНЕГУ КОЈИ НОСИ КОРОНАВИРУС, епидемиолог Предраг Кон открива шта је истина!

Епидемиолог Предраг Кон одговарајући на питања новинара објаснио је на који начиин снег утиче на ширење коронавируса

Наиме, на друштвеним мрежама појавило се упозорење да снег помаже ширењу коронавируса, а доктор Кон је изјавио да он дуже опстаје на нижим температурама, али да је прање руку довољна заштита.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Није било разговора о снегу са колегама из Вухана. Оно што можемо да теоретишемо јесте да сви вируси опстају на ниским температурама, потпуно супротно нашим досадашњим уверењима. Вирус се налази у серкетима човека и уколико он загади снежну површину, сигурно да ће опстати дуже. Међутим, не видим да је нешто толико опасно, ако се после тога опери руке. Дакле, прање руку је кључно и у овом случају“, истакао је Кон.

Снег и наредних дана у Србији

Висина снежног покривача јутрос је у већини места у Србији била 10 до 20 центиметара, изјавио је метеоролог РХМЗ-а Слободан Совиљ наводећи да ће снег наставити да пада и да се очекује да ће до сутра нападати још 10 до 20 центиметара.

“Снежне падавине ће наставити данас до краја дана, током наредне ноћи и сутра у првом делу дана. У целој Србији имаћемо снег с тим што се више падавина очекује у источном делу земље и планинским пределима”, рекао је Совиљ за Тањуг.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ