Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Изолација због корона вируса ће потпуно убити економију

Други човек Тексаса, републиканац Ден Патрик, рекао је за америчке медије да не живи у страху од новог коронавируса, а залаже се за укидање новоуведених мера како би се помогло економији.

Патрик, који пуни 70 година следеће недеље и самим тим спада у ризичну групу, каже да људи попут њега морају да вагају између тога колико вирус утиче на њихово здравље, а колико на америчку економију утичу и мере друштвеног дистанцирања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нико ме није питао – као старији грађанин, да ли сте спремни да ризикујете своје здравље у замену за очување Америке коју сви воле, за вашу децу и унуке? Ако буде такве ‘замене’,ја сам за то. Моја порука је да се вратимо послу, животу. Ми који смо старији од 70 година ћемо се старати о самима себи, али немојмо да жртвујемо земљу“, рекао је Патрик.

Наравно, његове идеје директно противурече мерама које су увеле многе земље, па и САД. Америчке службе апелују да се остане код куће и избегава јавни превоз.

У јавности његов предлог није баш наишао на велико одобравање јер би то значило да Патрик хоће свесно да жртвује старији део популације како би се избегао економски колапс.

САД су се попеле на треће место по броју заражених, одмах после Кине и Италије, са више од 46.100 оболелих. До сада је преминуло најмање 582 људи.

Извор: Курир.рс/ЦНН

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ