Србија

СРБИЈА НА НОГАМА! Седмогодишња девојчица смештена у болницу: Сумња се да је заражена корона вирусом

Девојчица има знакове респираторне инифекције, али ће се током дана код ње урадити епидемилошки преглед

ЧАЧАК – СЕДМОГОДИШЊА девојчица хоспитализована је на дечјем одељењу Опште болнице у Чачку са симптомима заразе корона вирусом. По речима др Мирослава Сретеновића, директора ове установе, девојчица има знакове респираторне инифекције, али ће се током дана код ње урадити епидемилошки преглед, након чега ће бити познато више детаља о овом случају. Он је додао да дете нема теже симптоме болести и у добром је општем стању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Др Сретеновић је навео да је у протекла 24 сата дошло до “усложњавања ситуације са особама који имају респираторне проблеме“.

– Код три пацијента дошло је до компликација и пребачени су на терцијални ниво – рекао је он. – Ппацијенти, који су транспортовани у Крагујевац били су на респираторној подршци.

За Београд је пребачен лекар ортопед из чачанске Опште болнице, а у Крагујевац по један пацијента из Лучана и Ивањице који су били смештени на на инфективном одељењу. Реч је о мушкарцима од 44 и 60 година. Обојица су хронични болесници.

Остали хоспитализовани, којих има осморо, су у добром општем стању.

У самоизолацији на територији Моравичког округа налази се преко 1.000 лица, а од сутра ће бити организована психо-социјална подршка од стране психолога која ће се одвијати преко телефона који ће накнадно бити достављен.

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ