Србија

КИНЕСКИ ЕКСПЕРТИ У ДНЕВНИКУ ОТКРИЛИ: Срби, ево како победити корону и шта чинити

Кинески стручњаци објаснили су у Дневнику РТС које људе би требало тестирати на вирус корона.

– Током треће и четврте недеље расте број оболелих, и зато је важно да се примене озбиљне мере. Зато је и важно кренути са масовним тестирањем и да људи буду у самоизолацији. Сматрамо да је затварање граница и увођење полицијског часа одлична мера. Ја нисам рекао да буквално треба тестирати све људе. Пре свега требало би да вршимо одабир, тј. тестирати људе који су дошли из иностранства и оне који су имали директан контакт са оболелима, како бисмо што раније откривали заражене – рекао је Пенг Зикианг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је објаснио и како су Кинези победили вирус корона.

– Заиста је веома озбиљна ситуација у целом свету. Ми смо предузели добре мере у виду прекида саобраћаја, контрола саобраћаја и интензивно лечење грађана – сматра он.

Шта је још неопходно урадити?

– Поздрављам српски народ, ова болест може да се излечи. То је акутна болест, и код људи који имају јак имунитет може да се излечи. Што се лекова тиче, ми смо примењивали четири врсте. Од те четири врсте две постоје у Србији и већ се користе у вашим болницама. Ми смо данас имали састанак са министром здравља и причали смо о броју респиратора са њим. Рекли смо да је број респиратора овде за сада сасвим довољан. Обилазимо целу Србију, а изузетно је важно да се медицински радници заштите од заразе и да науче све мере заштите. Морамо активно да се суочимо са вирусом и сигуран сам да ћемо победити – изјавио је Лин Бинглианг.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ