Здравље

ОВО ЈЕ НОВИ СИМПТОМ КОРОНАВИРУСА: Ако имате овај проблем, вероватно сте заражени

Медицинска сестра из Велике Британије изнела нове тврдње

Поред већ познатих знакова грознице и непрекидног кашља, појединци који су заражени корона вирусом, такође, могу имати крваве очи исто као да имају алергијску реакцију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Челси Ернест, радница у Лајф Кер Центру у Вашингтону, рекла је да су за њу очи „један од најважнијих“ знакова да пацијенти имају Цовид-19.

– То је нечему чему сам сведочила код свих пацијената – рекла је Челси и додаје – Очи су им као да имају алергију, само што бели део ока није црвен. Више је као да имају црвену сенку на спољној страни очију –

Ипак очно црвенило, нити било какви проблеми са очима, не наводе на званичној листи симптома корона вируса. На тој листи два главна знака обољења на која треба бити опрезан су: висока температура, што значи да вам је вруће на додир, и нови, континуирани и суви кашаљ. Неки пацијенти, такође, могу имати осипе и болове, зачепљеност носа, цурење носа, грлобољу или дијареју, али они су обично благи и почињу постепено.

Недавно, британско удружење за оториноларингологију рекло је да губитак мириса или укуса, такође, може бити знак да сте заражени коронавирусом. Упркос томе, развијање ових симптома не значи нужно да имате болест и они су слични другим болестима, као што су обична прехлада или грип.

Неки људи неће развити све ове симптоме – а неки можда и не показују симптоме, кажу стручњаци.

Сер Патрик Валанс, главни научни саветник Велике Британије саветује грађане са температуром температуром или новим, непрекидним кашљем да остану код куће и само се изолују седам дана. Ако живите са другима, они би такође, требали остати код куће 14 дана од дана када је прва особа почела да показује симптоме.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ