loading...
Регион

ПУТИН БРИНЕ О СРПСКОМ НАРОДУ! Русија шаље помоћ! Ево о чему се ради!

Фото: Јутјуб

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик разговарао је телефоном са руским шефом дипломатије Сергејем Лавровим о актуелној ситуацији у којој се нашла Република Српска, БиХ, као и цели свет, изазваној пандемијом вируса корона.

Додик је рекао Срни да се Лавров интересовао за стање у Републици Српској након епидемије вируса корона и обећао да ће Русија учинити све како би помогла у овој тешкој ситуацији.

– Министар Лавров је обећао помоћ Русије у медицинском материјалу за Републику Српску и БиХ који је неопходан у борби против вируса корона. Замолио сам руског шефа дипломатије да помогне и да се омогући да медицинска средства и лекови из Русије буду доступни у Републици Српској и БиХ, посебно у овој ситуацији када се боримо против епидемије ширења вируса корона и када су нам та средства ускраћена из ЕУ – истакао је Додик.

Српски члан Председништва БиХ рекао је да је пренео Лаврову да Република Српска и БиХ улажу максималне напоре и чине све у складу са својим могућностима да спрече ширење епидемије вируса корона.

– Захвалио сам министру Лаврову на интересовању за ситуацији у Српској и БиХ, као и на помоћи коју нам је Русија увек пружала и замолио да пренесе поздраве председнику Руске Федерације Владимиру Путину који и у овим тренуцима не заборавља на Републику Српску и размишља о нама – нагласио је Додик.

 

Извор: Срна

Loading...
loading...