Србија

УДАРНА ВЕСТ! Србија на ногама! Прва жртва короне међу здравственим радницима!

Докторка из Ниша уједно је и трећа жртва корона вируса.

Гинеколог из Ниша, Биљана Натић Љумовић, преминула је од последица заразе вирусом корона – потврђено је Новостима у Влади Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У јутарњем програму уживо се укључио и министар здравља, Златибор Лончар који је потврдио да је корона вирус у Србији однела још једну жртву.

Према његовим речима, докторка Биљана Натић Љумовић из Ниша, имала је 60 година и била је дугогодишњи не регулисани дијабетичар, преминула је јуче у поподневним часовима.

Како наводи министар Лончар, била је у тешком стању, на респиратору од 21. марта, био је то тежак облик корона вируса, лекари су се борили за њен живот, али су ову борбу изгубили.

Министар здравља апеловао је још једном на све грађане да поштују мере опреза и одлуке Владе Србије, како би што пре изашли на крај са овом ситуацијом.

Министар здравља, Златибор Лончар, у укључењу је додао да су бебе заражене корона вирусом у добром стању.

У Србији је од корона вируса заражено 303 људи, преминуле 4 особе, а 15 се опоравило.

Корона вирус се и даље незаустављиво шири и наставља да узима људске животе. Тренутно је више од 422.000 људи заражено вирусом, више од 18.000 је преминуло док се 109.000 људи опоравило.

Свим грађанима који имају одређене симптоме респираторних инфекција, а који су у претходном периоду боравили у подручју захваћеним ЦОВИД-19, доступни су бројеви телефона, према месту пребивалишта, у времену од 08 до 22х, на којима могу добити све потребне информације, као и препоруке о даљем поступању, од дежурних епидемиолошка. Напомињемо да у таквим случајевима није потребно ићи у дом здравља или болницу, нити шетњом и другим активностима излагати друге грађане потенцијалним ризицима, већ се треба одмах обратити дежурном епидемиологу.

 

Извор: Srbijadanas.com/ РТС

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ