Спорт

БИВШИ НАЈБОЉИ ТЕНИСЕР СВЕТА ПРИЗНАО! Новак ме је излупао као бубњеве!

Енди Родик, некадашњи први тенисер света, причао је за Tennis Channel о тројици најбољих тенисера свих времена.

Родик, који ће у наредним периоду радити као аналитичар на поменутом каналу, присетио се тренутка када је схватио да ово више није тенис који је он играо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Причамо о тројици најбољих у историји. Понестаје нам суперлатива и придева да објаснимо како је невероватно играти на нивоу на којим они то раде тако дуго – рекао је Родик и додао:

– Када погледате Пита Сампраса, он би освојио један Гренд слем или два у сезони, али би опет изгубио у некој трећој или четвртој рунди. Ови момци пролазе у полуфинале сваки пут. То је лудо – рекао је Родик.

Линдзи Девенпорт је питала Родика да ли је мислио да Ђоковић може до овакве цифре Гренд слемова 2012. године када је имао свега пет.

– Мислим да нико не може да предвиди да ће неко са пет Гренд слемова доћи до 20, али ћу вам испричати једну причу. Сећам се Олимпијских игара 2012. године. Састао сам се са Новаком у другој рунди. Осећао сам се одлично, освојио сам неколико турнира пре Игара, а Новак је неко против којег сам имао добар однос победа и пораза до тог тренутка. Међутим, Новак ме је излупао као бубњеве. Био сам као дете на терену. Осећао сам да сам играо добро, сервирао сам солидно, али ме је он испрашио – истакао је Енди и наставио:

– Тада сам вероватно први пут схватио да ова игра постаје другачија него када сам је ја играо. Ови момци тренутно играју тенис са друге планете – изјавио је славни амерички тенисер.

Иначе, Родик се убрзо после Олимпијских игара повукао из тениса, тачније одмах након УС опена 2012. у 30. години живота.

 

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ