Србија

ОГЛАСИО СЕ МИНИСТАР ВУЛИН! Позвао све грађане Србије да ураде ово! НИЈЕ ШАЛА!

Фото: Јутјуб

Према његовим речима, иако је Војска Србије ангажована на великом броју послова, грађани Србије морају да знају и разумеју да је то и њихов посао

Јако је широк обим послова које обавља Војска Србије, али бескрајно сам поносан што свако јутро, када ме зове врховни командант Александар Вучић и пита ме за извештај какво је стање у Војсци и да ли смо испунили све задатке, сваки пут сам могао да кажем – сви задаци су испуњени, нико није рекао не, сви раде оно што треба и сви то раде са великим мотивом – истакао је министар одбране Александар Вулин гостујући у Јутарњем дневнику Радио-телевизије Србије, одговарајући на питање о ангажовању Војске Србије у току ванредног стања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, иако је Војска Србије ангажована на великом броју послова, грађани Србије морају да знају и разумеју да је то и њихов посао. Имајући то у виду, министар Вулин је позвао грађане на солидарност, да прате упутства која даје Кризни штаб и да слушају савете стручњака.

– Ако нећемо да водимо рачуна о себи, ако нисмо солидарни, ако кршимо сва правила и све норме не размишљајући о свом здрављу и здрављу оних које волимо, онда није довољно ни три милиона војника. Дакле, све зависи од грађана Србије. Ми смо ту да испунимо све задатке које смо добили од врховног команданта – истакао је министар Вулин.

Министар одбране је истакао да је синоћ у телефонском позиву добио наређење од врховног команданта Војске Србије Александра Вучића да се спроведу појачане мере када је Ваљево у питању, како би у том граду било боље, додајући да је Војска Србије од синоћ то почела да ради.

Упитан да прокоментарише припреме простора на Београдском Сајму, као објекта за изолацију, министар Вулин је истакао да се тај објекат још увек прилагођава тој намени и да се опрема касетама за одлагање ствари, параванима, уређује се део намењен за гледање телевизијског програма, додајући да се много предузећа јавило која би помогли својим производима.

– Биће то један веома пристојан простор, али морамо разумети – то није хотел. Ни један наш објекат за изолацију није хотел и не може да буде хотел. Ту постоје врло строга правила којих морате да се придржавате и ми ћемо учинити све да то буде пристојно – нагласио је министар Вулин и додао да Војска Србије делом помаже и у здравственом збрињавању, али на првом месту на обезбеђењу и организације живота у таквим просторима.

Коментаришући инцидент у Крагујевцу, када су припадници Војске Србије реаговали и савладали лице које је покушало да прекрши самоизолацију, министар Вулин је апеловао да се такви случајеви адекватно санкционишу и да у овој ситуацији не треба да доводимо у опасност оне који су ту да нам помогну.

Министар Вулин је рекао да се у овом тренутку објекти за изолацију налазе у Моровићу, Суботици, Летенци на Фрушкој гори, као и да у Војној гимназији постоји могућност за смештање људи. Он је захвалио власнику хотела „Солекс“ који је своје смештајне капацитете ставио на располагање држави те је у хотелу смештен део путника који су се пре неколико дана вратили из Париза.

Упитан за реакције кинеског медицинског тима који је у Србију дошао ради пружања помоћи, министар Вулин је рекао да су кинески лекари задовољни начином рада и брзином са којом се Србија суочила са проблемом, а нарочито припремама за смештај људи на Сајму. Од лекара из Кине добијени су драгоцени савети који се сада примењују, истиче министар Вулин.

Поред задатака који се тичу обезбеђивања објеката за изолацију и свих важнијих медицинских установа, као и центара за прихват миграната, министар одбране подсећа да Војска Србије, такође, пружа помоћ Министарству унутрашњих послова на обезбеђивању граничних прелаза и који јесу и који нису тренутно у функцији.

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ