Свет

СТИГЛЕ ДОБРЕ ВЕСТИ! Вирус ће ускоро бити побеђен! Ево о чему се ради!

Свакодневно из света стижу вести о све већем броју заражених коронавирусом и умрлих људи, али све је више добрих вести да постоји нада да ће борба против пандемије можда завршити у победничком тону раније него што смо се надали.

Италијански медији преносе да је пацијент са коронавирусом лечен леком Ремдесивир у Ђенови. Примариус из Клинике за заразне болести гена Матео Басети потврдио је вест на конференцији за штампу, а занимљиво је да је излечени пацијент 79-годишњак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Људи у том узрасту имају високу стопу смртности од коронавируса, тако да је ово још боља вест када се све узме у обзир. Лечење је почело 7. марта, а последња два бриса показала су да је пацијент негативан на коронавирус. Басети је додао да се још неки пацијенти лече истим леком, тако да бисмо врло брзо могли да добијемо већи узорак, надамо се, пацијената који су излечени.

Истраживачи са аустралијског Института за заразне болести и имунитет „Питер Доерти“ предузели су витални корак у разумевању функционисања коронавируса: јуче су први пресликали имуни одговор људског тела на ЦОВИД-19.

То ће омогућити свим лекарима да у будућности за сваког пацијента израчунају време које му је потребно за потпуно опоравак, али и много више: нове информације такође представљају важну прекретницу у развоју будуће вакцине

Бројни научници широм света раде на проналажењу вакцине против коронавируса. Иако смо још далеко од тога да кажемо да је вакцина близу, већ је постигнут значајан напредак. За сада је потврђено да је вакцина тестирана на четири волонтера у америчком Сијетлу, а научник Иван Ђикић тврди да се вакцина тестира на још неколико локација, а према његовим проценама вакцина ће бити доступна у року од пет до шест месеци најраније када се сви тестови успешно заврше.

Тим стручњака са клинике у Кливленду развио је коронавирусни тест који даје резултате након само неколико сат. Први тестови дали су резултате након неколико дана, тако да је откриће америчких стручњака, на челу са шефом клинике, Томиславом Михаљевићем, заиста револуционарно.

 

Извор: Курир.рс/Слободна далмација

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ