Србија

УДАРНА ВЕСТ! Ана Брнабић и њени сарадници тестирани на коронавирус! Ово су резултати!

Саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић рекла је да су рађени тестови на вирус корона премијерки Ани Брнабић и њеним сарадницима.

Она је за Прву ТВ додала да мисли да су резултати негативни.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Колико ја знам једино је потврђено да је у кабинету министра Тривана има заражених – потврдила је Васиљевићева.

Она је додала да је дошло до лоше интерпретације изјаве о зараженима у Влади Србије.

Сузана Васиљевић је најавила да ће „сутра, ако не данас“ бити објављене нове мере Владе против ширења заразе корона вирусом.

Васиљевић је казала да је јуче, на састанку Кризног штаба председник Србије Александар Вучић упитао струку да ли је неопходно затворити „три града која су жаришта“ – Београд, Ваљево и Ниш, на шта је, како је навела, струка рекла да то за сада није неопходно.

Васиљевић је навела да је струка оценила да треба сачекати 24 сата да се прати стање у тим градовима, да би се донела одлука о затварању градова.

Према њеним речима, затварање градова подразумева да није могућ улазак нити излазак из тих градова, али да ће вероватно бити издате дозволе за поједине потребе, као што је увоз прехрамбених производа.

Коментаришући извештавање медија, Васиљевић је оценила да је стање боље него током поплава 2014. године и додала да већина новинара проверава информације пре објаве.

Она је оценила да новинарима није лако у време друштвених мрежа и да они налазе начине за најбржи долазак до информација, али да је за сада већина медија „на висини задатка“.

Васиљевић је казала да државни органи пре изношења у јавност „проверавају информације неколико пута“.

Она је навела да председник Србије и премијерка Ана Брнабић од почетка пандемије извештавају јавност о свему што се дешава, како би на тај начин упозоравали грађане на неопхоност чувања здравља и спречавања ширења заразе.

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ