Свет

АМЕРИКА НА КОЛЕНИМА! Председник Трамп поклекао! Моле Кину за помоћ: Ево о чему се ради

Кина је била отворена и транспарентна кад је реч о епидемији корона вируса, рекао је данас председник те земље Си Ђинпинг у разговору са америчким председником Доналдом Трампом.

Трамп и Си су врло детаљно разговарали о пандемији коронавируса, током које је у свету преминуло више од 24.000 људи, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Кина је прошла много и добро разуме вирус. Блиско сарађујемо по том питању“, написао је Трамп на Твитеру.

Трамп и други амерички званичници оптужили су Кину да није била довољно транспарентна по питању вируса, а Си је током телефонског разговора рекао да је Кина била отворена и транспарентна.

Си је понудио помоћ САД, која сада има више заражених особа од Кине.

Кјодо преноси наводе кинеских медија да је Си изразио забринутост због ширења корона вируса у САД и да је рекао да би Пекинг и Вашингтон требало да одржавају блиску комуникацију како би се спречило ширење вируса.

Си је рекао и да се нада да ће САД предузети потребне мере како би се побољшали односи две земље, рекао је министар спољних послова Кине, преноси Ројтерс.

Си је такође рекао да је сарадња две државе једини прави избор.

Корона вирус први пут се појавио у кинеској провинцији Хубеи, у граду Вухан, крајем прошле године. До сада се проширио на скоро све земље на свету.

Извор: Курир.рс / Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ