Србија

БРАВО! Новак Ђоковић донира милион евра за борбу против короне

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и његова породица донираће милион евра за помоћ Србији у борби против коронавируса!

Новак и Јелена Ђоковић су се обратили јавности поводом алармантне ситуације у свету путем платформе Зоом цхат где су одговарали на питања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данима се говори о хуманости српских спортиста, а сви су чекали потез највећег хуманисте међу њима…

– Наша донација је милион за респираторе и додатну медицинску опрему. Респиратори су најпотребнији.
Преко стрица Горана који има утицајну мрежу људи у Кини дошли смо директно до произвођача у Кини
чекамо инфо које су цене и колико можемо да узумемо- рекао је Ђоковић.
Он се још једном захвалио медицинским радницим којима је подршку већ пружио путем друштвених мрежа.

– Захвалност свијм медицинским особљем које ради, ово је непредвидива ситуација, из дана у дан се мења, извори информација и мења се стање, број људи који су оболели расте сваким даном. У складу са тим цела моја породица и фондацијски тим смо ових недеља сакупљали информације који је најбољи начин да донирамо ресурсе и време, новац како бисмо најефикасније донирали да утичемо на здравље људи желимо да се захвалимо државним властрима којие су на располагању претходних дана.

Јелена Ђоковић очекује да опрема стигне што пре…

– Сви очекујемо да нам се достави опрема одмах. Неке земље наручују по 10 20 хилљада, скачу цене, од 10 до 50 хиљада се крећу цене, то су комплексне машине, захтева праксу, тражили смо да наши људи знају да раде њима.

– Имамо дивне људе са којима смо у контакту. Држава ће да нам изађе у сусрет да успемо да их доставимо. Да буде лако за руковање докторима, да стигне у року и да буде квалитетно
иначе се чекају по месец два- рекла је Јелена.

Ђоковићи су такође отворили жиро рачун у фондацији за све оне који су у могућности да помогну.

– Ово је ванредна ситуација, свако од нас у склопу могућности покушава да помогне. Како би се нашао својој земљи и људима којима је најпотребније. Као и код поплава 2014. отворићемо посебан рачун и одговорити на многе захтеве људи из иностранства који су свесни тежине ситуације како би и они могли конкретно да помогну јер верују фоиндацији у ванредним ситуацијама- рекао је Новак.
Ђоковићи ће се на још један начин ангажовати и помоћи српском народу у тешким тренуцима.

– Правићемо интересантна дружења са децом код куће, делићемо са свима на друштвеним мрежама. Проводимо квалитетно време са децом. За мене је то нешто што не памтим да сам имао толико везаних недеља кући са Јеленом и децом због природе посла. Ова ситуација, гледамо да гледамо на њу што позитивније. Да се посветимо стварима са децом за које иначе нема времена. Доста кућних послова, читања, физичких активности. Увек може нешто да се ради, делићу своје вежбе које радим да људи знају и остану активни- рекао је први рекет света.
Ђоковић се захвалио Кини за велику подршку током епидемије…

– Хвала Кини што је несебично помогла, не само за корону, већ су нам велики пријатељи, увек нам се нађу невољи. Помоћ нам пуно значи.

А шта читају Новак и Јелена у ово неочекивано слободно време.

Слабо гледамо ТВ ових дана, решавали смо ситуацију око донације,са клинцима смо читали њихове књиге, живели у имагинарном свету, сада Гандијеву аутобиографију читам. дошла сам на део када је била епидемија куге, како су имали карантин и мере предострожности, историја се понавља- рекла је Јелена, на шта се надовезао Новак

– Тренутно читам Српско- српски речник од Радована Дамјановића, поздрав за ауторе, добро штиво о историји Срба- рекао је Ђоковић

Извор: Република

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ