Србија

ДОКТОР КОН СЕ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ ПОВОДОМ КОРОНА ВИРУСА! Ово сви грађани Србије морају да знају

С једног места, у све домове у нашој земљи, чуће се глас наших најбољих лекара, али и представника удружења пацијената.

Како би се смањио притисак на здравствене установе и лекаре, пружила подршка и правовремене информације, Форум пацијената Србије, који окупља велики број појединачних удружења пацијената организује прву веб конференцију за пацијенте под називом „ТУ СМО“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Епидемиолог Предраг Кон каже да је ово четврта недеља где је најјаче убрзање, и у петој полако долази до врха, евентулано може да се деси да се касније продужи пзбог предузетих мера,

– Ситуација је очекивана. Нажалост таква каква јесте, претња и даље постоји. Јако је важно посебно у две недеље гвоздена дисциплина – каже Кон.

Према његовим речима каже да та гвоздена дисциплина сада потребна свима. Он је казао да би почело масовно тестирање, потребно је да имамо тестове, и да се они очекују од СЗО .

Ова јединствена веб конференција одржава се од 9 до 16 сати, уз подршку истакнутих лекара свих специјалности, који ће, поред психолошке помоћи, причати о утицају корона вируса на друге болести и пружити одговоре на бројна питања пацијената који су оболели од малигних обољења, аутоимуних и хроничних незаразних болести. С једног места, у све домове у нашој земљи, чуће се глас наших најбољих лекара, али и представника удружења пацијената.

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ