Србија

ДР СТЕВАНОВИЋ УПОЗОРАВА: Људи, не надајте се да ће коронавирус проћи сам од себе, јер неће!

Директор Инфективне болнице доктор Горан Стевановић обратио се на конференцији за штампу и истакао да коронавирус неће проћи сам од себе и да морамо да се пазимо и чувамо

– Предстоји нам можда две недеље ако будемо имали среће борба против коронавируса. Ако се не будемо сви заједно понашали и озбиљно схватили ово што се дешава, ако не будемо држали дистанцу, нећемо проћи без још људских жртава. Жртве ће бити минималне, односно биће их онолико колико се ми будемо борили да их спречимо. Хвала држави што толико учествује, свима онима који нам нуде помоћ, епидемиолозима који су и по 20 сати на терену и покушавају да нађу контакте и смање ову заразу, хвала свим медицинским радницима. Молим све грађане да не беже од здравствене службе и да не чекају да симптоми сами од себе прођу. Верујте ми код Ковида19 неће. Изузетно је битна рана дијагностика. Није могуће по закону да избегене хоспитализацију, а није ни паметно. Држава је урадила све што је могла – рекао је Стевановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да је држава урадила свој део посла најбоље што је могла, као и здравствени систем.

– Предстоји нам можда две недеље, а можда и више, озбиљне борбе и изузетних напора. Сваки појединачни дан и пацијент су нам битни – рекао је др Стевановић, и додао да сви заједно морамо да поштујемо ове мере.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ