Свет

НАТО У ХАОСУ! Трамп повукао америчку војску: Нико не зна шта се дешава

Доналд Трамп одувао НАТО. Америчким војницима који учествују у бројним мисијима забранио свако кретање. Одлуком Вашингтона, амерички војници неће учествовати ни у НАТО маневрима названим „Дифендер Европа 20“ (Бранилац), који су недавно почели у Европи.

Према наредби коју је издао Марк Еспер, амерички министар одбране, обустављено је кретање свих америчких војника у иностранству у периоду до 60 дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Еспер је за Ројтерс рекао да је циљ да се ограничи ширење коронавируса кроз редове војске.

– Наређење се односи на све америчке снаге, цивилно особље и њихове породице, али ће бити изузетака – рекао је Еспер, који је као пример навео повлачење америчких војника из Авганистана, које ће се, како је рекао, наставити.

Српски телеграф први је писао о сукобу Америке и НАТО. У тексту који смо објавили професор међународних односа Срђан Перишић је уз подсећање да је Трамп наредио да се зауставе све авионске линије према Европи изјавио и ово:

– Изгледа да је дошло до сукоба у врху САД између Трампа и врха НАТО, односно делова дубоке државе, јер су они инсистирали да се са планом настави до краја, да се одржи та вежба и да се настави слање војника из САД. Трамп је то хтео да заустави и успео је на крају.

20.000 америчких војника стигло у Европу
-10.000 специјалаца Американци већ имали у ЕУ
– 7.000 припадника ових снага распоређено по европским земљама које нису у ЕУ

Извор: Српски Телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ