loading...
Србија

ПРОГНОЗА: Данас ветровито и топлије, а ево када нас чека промена времена!

БЕОГРАД – У Србији ће данас бити ветровито и топлије. На северу претежно сунчано, током дана повремено уз умерену облачност.

У осталим крајевима умерено, а на југу и потпуно облачно, тек понегде са краткотрајном кишом, на високим планинама са снегом.

Ветар умерен и јак источни, у области Хомоља са ударима олујне јачине, увече у слабљењу. Јутарња температура од 1 до 6 Ц, највиша дневна од 10 Ц на југу до 16 Ц на северу земље, саоштио је Републички хидрометеоролошки завод.

И у Београду поменљиво облачно са периодима сунчаног времена, ветровито и топлије. Дуваће умерен и јак источни ветар, увече у даљем слабљењу. Јутарња температура од 4 до 6 Ц, највиша дневна око 13 Ц.

За викенд променљиво, топлије и у већини места суво – у суботу на југу, а у недељу и у западним и централним крајевима земље реда појава краткотрајне кише.

У понедељак постепено наоблачење са севера и запада, местимично с кишом, појачаним северним ветром, а после подне и увече и падом температуре, па ће на вишим планинама киша прећи у снег.

У уторак умерено до потпуно облачно и хладније, на северу суво, у осталим крајевима местимично киша, на планинама снег.

Почетком априла суво уз пораст дневне температуре, а крајем периода очекује се ново наоблашење са кишом и падом температуре.

 

Извор: Тањуг

Loading...
loading...