Србија

НЕСТОРОВИЋ ОТКРИО СВЕ! Овај вирус не воли високе температуре! ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ!

Доктор Бранимир Несторовић је гост у Јутарњем програму на Телевизији Пинк. Тема разговора је била корона вирус, који се великом брзином шири свуда у свету.

– Имали смо тај проблем, нисмо могли да зауставимо грађане Србије из иностранства да се врате у Србију, али нисмо могли да донесемо одлуку да их не пустимо, разумем председника Србије што је донео такву одлуку, каже Бранимир Несторовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сви који се буду тестирали и позитивни су, иду у болницу на Сајам. Мислим да ће данас у 14х отворити премијерка Ана Брнабић, али то добро изгледа, није језиво као што су причали. Ми смо били за самоизолацију, али људи то не поштују. Епидемиолози су песимисти, а ја сам оптимиста. Ја мислим да немамо шансу за најгори сценарио, ми смо у четвртој недељи, немамо велики пораст оболелих, људи се прилично прдржавају тога. Много земаља се баве тим проблемом. Неке земље не затварају своје земље, и оне ће јако лоше проћи, ево видећете. Швеђани имају чудан систем, они су преузели систем Јужне Кореје, који нису ништа затворили, али имају јако мало смртних исхода, не знам колико је тај модел примењив на Балкану. Овај вирус не воли ни јако ниске, а ни јако високе температуре. Ипак изгледа да је осетљив на УВ зраке и високе температуре, каже гост Јутарњег програма.

– Ево баш је јутрос објављено да је социјално дистанцирање донело резултате и смањило број оболелих. Надам се да ћемо моћи да тестирамо 5 хиљада људи дневно, али је то тешко. Наши са медицинског факултета незаустављиво раде, имамо фантастичну сарадњу са докторима из света. Ево на пример, мени је један доктор писао из Јужне Кореје, не знам где ме је нашао, дао ми је предлог за неки лек који се користи у друге сврхе, а има ефекте у борби против корона вируса, истиче Несторовић.

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ