Србија

ОВО СУ НОВЕ МЕРЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Ево када ступају на снагу…

Фото: Јутјуб

Влада Србије на данашњој седници донела је одлуку да се полицијски час викендом продужи, тако да ће он суботом и недељом почињати у 15 уместо у 17 часова.

Ова одлука, као једна од најновијих ригорознијих мера у борби против корона вируса, још данас је објављена у Службеном гласнику тако да је она већ на снази, а што значи да сутра, у недељу, полицијски час почиње у 15 сати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као наредбу, потписао ју је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

– На основу члана 2. Уредбе о мерама за време ванредног стања и члана 15. став 1. Закона о државној управи министар унутрашњих послова, уз сагласност министра здравља, доноси НАРЕДБУ о измени наредбе о ограничењу и забрани кретања лица на територији Србије.

У Наредби о ограничењу и забрани кретања лица на територији Србије у тачки 2. став 1, речи: „осим суботом када забрана траје од 17 до 3 часова” замењују се речима: „осим суботом када забрана траје од 15 до 3 часова и недељом када забрана траје од 15 до 5 часова”. Став 2. брише се.

Ова наредба под бројем 011094/20-123 данас је објављена у Службеном гласнику Србије.

На данашњој седници Владе Републике Србије, донете су и следеће одлуке у вези са спречавањем ширења вируса ЦОВИД-19.

Свим грађанима Републике Србије, као и странцима са боравишном дозволом, који су у земљу ушли 14. марта и касније, продужава се обавезна мера кућне самоизолације са 14 на 28 дана.

Ово практично значи да сви који су при уласку у земљу добили усмено или писмено решење о кућној самоизолацији у трајању од две недеље, изолација аутоматски наставља да тече још две недеље.

Најстарији суграђани могу напуштати своје домове једино недељом између 3 и 8 часова ујутру, у циљу куповине намирница.

Водећи се мишљењем струке, Влада Републике Србије одлучила је да повуче одлуку о дозвољеној шетњи кућних љубимаца у трајању од 20 минута између 20 и 21 час.

Како се Србија налази у јеку борбе са заразном болести изазване вирусом ЦОВИД-19, одлучено је да се све пијаце, на отвореном и затвореном простору, затворе до даљњег.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ