Србија

ПОЛИЦАЈЦИ ЗАНЕМЕЛИ: Зауставили су Краљевчанина у време полицијског часа, уследио је шок

Д.А. из Краљева кажњен је новчаном казном од 240.000 динара и 30 дана затвора због тога што је прекршио наредбу о забрани кретања у време ванредног стања.

Њега је полиција у Ражњу протекле недеље ухватила за воланом са 3.6 промила алкохола у крви, након чега је установљено да, поред тога што је пијан и крши забрану која је на снази у целој земљи, не поседује чак ни возачку дозволу и нема положен возачки испит. Судија за прекршаје у Нишу Мишел Марковић изрекао му је новчану и затворску казну . Он каже да је током ванредног стања интервенисано и због насиља у породици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-У Нишкој Бањи и Сврљигу имали смо случајеве насиља у породици. М.Р. из Нишке бање је добио 20 дана затвора, а Сврљижанин Ђ.К. 30 дана затвора пошто је прекршио одребу о забрани приласка, наводи судија Марковић. Појашњава и да је Пркршајни суд у Нишу прилагодио свој рад условима стања наметнутог у време вируса корона и фукционише практичнно 24 часа.

– Чињеница је да смо морали многе редовне ствари за лакше прекршаје да одложимо за период када прође налет вируса, али уместо ранијих осам сада радимо практично 24 часа. Можда неки мисле да смо сконцентрисани смо на премете непоштовања услова ванредног стања али морам многе да разочарам да делујемо у свим случајевима где интервенише и полција,каже председник Прекршајног суда у Нишу.

Извор: Курир.рс/Вечерње новости

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ