Србија

БРОЈ МРТВИХ РАСТЕ! Још једна жртва корона вируса у Србији! Преминуо пацијент из Кикинде

Покрајински секратеријат за здравство потврдио је данас да је на Клиници КЦВ преминуо 62-годишњи пацијент из Кикинде, упркос интензивној борби лекара и другог медицинског особља

Упркос интензивној борби лекара и другог медицинског особља, на Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине (КЦВ) преминуо је 62-огодишњи пацијент из Кикинде инфициран корона вирусом, саопштио је данас Биро за односе с јавношћу Покрајинске владе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је једанаеста жртва коронавируса у Србији.

Како се додаје у саопштењу, у последња 24 сата у АП Војводини тестирано је 49 особа на присуство вируса корона, а болест је потврђена код њих 15.

На Инфективној клиници Клиничког центра Војводине тренутно се лечи 35 оболелих пацијента позитивних на вирус корона. Четворо пацијената налази се на респиратору.

На територији Војводине тренутно се прати више од 6.000 контаката од укупног броја оболелих пацијента.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић упозорио је да сви грађани морају да се понашају као да имају вирус корона.

– Све ригоризне мере које споровдимо у овој епидемиолошкој ситуацији у складу су за законским нормама. Против заразних болести мора се борити друштво у целини. Мере које имамо дају резултате, али и даље имамо грађане који се понашају недговорно. Још увек нисмо свесни какав нам проблем прети. Најважнији наш интерес је да заштитимо наше грађане и сачувамо животе – рекао је данас Гојковић.

Он је додао да, уколико дође до масовнијег прилива пацијената, припремљена је у Новом Саду привремена болница на Сајму, капацитета 1.000 кревета, за пацијенте који имају лакшу клиничку слику и који не захтевају интензивнији третман.

Гојковић је напоменуо да је стање у Кикинди у овом тренутку под контролом.

 

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ