Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Држава увела НАЈРИГОРОЗНИЈЕ мере против короне! Ево шта се дешава!

На посао иде само онај ко баш мора, свима осталима је препоручено да раде од куће, а компаније не смеју да приморавају запослене да долазе на посао ако је могуће организовати рад од куће

Северна Ирска уводи ригорозне мере у борби против коронавируса, а рестрикције које су синоћ ступиле на снагу јаче су од оних у осталом делу Велике Британије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од синоћ, свим грађанима ове британске регије забрањен је излазак из куће без оправданог разлога, а биће затворени локали и предзећа који не буду водили рачуна о сигурности својих запослених, саопштиле су власти.

Јуче су од корона вируса у Северној Ирској умрле још две особе, укупно је петнаест жртава, док је 324 оболело, саопштила је Агенција за јавно здравље, преноси Ројтерс.

У Ирској, с којом се копнено граници, преминуло је 34 особе, регистровано је 2.415 случајева заразе, а грађанима је наређено да остану у својим домовима до 12. априла, уз могућност да изађу само у куповину или због кратке шетње.

Британски премијер Борис Џонсон, који је такође заражрен корона вирусом, наредио је грађанима да остану у својим домовима како би се спречило даље ширење епидемије. Грађани могу да излазе само да купе основне намирнице, да кратко вежбају или да оду до лекара, да некоме помогну или одлазе на посао уколико је то неизбежно.

У Северној Ирској на посао иде само онај ко баш мора, свима осталима је препоручено да раде од куће, а компаније не смеју да приморавају запослене да долазе на посао ако је могуће организовати рад од куће.

– Свесни смо да су мере ригорозне, али ми живимо у ванредним временима. Знамо да је то што тражимо од грађана огромна жртва, али су наши захтеви пропорционални опасности с којом се суочавамо. Нико није имун на корона вирус – рекла је главни министар у влади Северне Ирске Арлина Фостер.

За оне који прекрше уведене мере, предвиђене су високе казне.

Извор: Еспресо.рс/Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ