Свет

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Руске трупе ушле у страну земљу а о томе ћуте сви

У последња 24 сата, Русија је начинила велики потез: послала је невиђену војну хуманитарну мисију у Италију, земљу НАТО-а, која ју је у својим званичним извештајима за штампу тактички назвала „оперативном групом војних лекара, специјалиста из области вирологије и епидемиологије, са савременом опремом за дијагностику и дезинфекцију. “

Израз, у ком се не спомиње да ове јединице припадају оружаним снагама Русије, изабран је из дипломатских разлога – да би се спречавале реакције НАТО-а јер је стварни циљ пружање подршке Италијанима у невољи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Није шала, конвој руских трупа креће се кроз земљу која је чланица НАТО-а. Москва је послала 20 специјалних возила у Италију, док их је у Русији преко 2.000.

Међу опремом је и лабораторија способна да уради до 100 тестова на коронавирус на сат. У њиховој земљи још 14 истих. Односно, нико није схватио позадину читаве приче.

Руске јединице биће распоређене у Бергаму и извршаваће задатке како у самом граду, тако и у оближњим насељима.

Медицински специјалисти су распоређени у централну болницу Бергама и официрску болницу Алпског корпуса смештену у предграђу.

Специјалисти радиохемијске и биолошке заштите до сада су одредили задатак дезинфекције превоза, посебног третмана унутрашњих и спољних зидова болница, као и возила која превозе мртве.

Заправо, руска војска је летела да помогне не чланици НАТО блока, који се шири на Исток, а не ни чланици ЕУ, која и даље продужава америчке санкције против Русије.

Помаже обичним људима који нису криви. Ово је пре свега хуманитарна, а не политичка акција. У исто време, опасно пословно путовање, без сумње, има чисто практичне користи.

Руски стручњаци имаће јединствену прилику да погледају непријатељу – коронавирусу – у лице, да проуче његове навике, слабости, да науче да се боре против њега у страној држави. Да тестирају своје нове технологије и развој медицине на њима.

Треба веровати да Италијани неће заборавити руске, модерне војне лекаре који су им помогли. Санкције ће свакако проћи, али сећање на руску помоћ сигурно ће остати.

 

 

Извор:Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ