Србија

НАЈТЕЖИ ДАН ЗА СРБИЈУ! 7 особа преминуло од корона вируса

Још седам људи преминуло је од последица корона вируса, саопштено је на конференцији за штампу у Палати Србија.

. Данас је најгори дан за Србију, имамо седам ново преминули и 115 нових заражених. Оно чега се бојим је да ово није најгоре што нас чека. Ово је знак непоштовања свих мера. Ако се овако настави следи нам италијански и шпански сценарио. Ако настави овако да се понаша здравствени систем неће издржати. Жао ми је што су информације овакве, надамс е да неће бити надаље тако- казао је директор Инфективне клинике у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија је ушла у 26. дан од почетка епидемије корона вируса, тачније од првог забележеног случаја.

У склопу борбе против корона вируса Србија је затворила границе, увела полицијски час (радним данима од 17 сати до 5 ујутру, викендом од 15 сати до 5 ујутру), затворила паркове и прописала обавезни карантин за све који долазе из иностранства, због ризика од заразе.

Малу наду улива податак да је последња два дана забележен благи пад броја оболелих. Међутим, како је истакао наш познати епидемиолог др Предраг Кон, „не може да буде лоше што опада број позитивних у последња два дана, али је то можда само кратак предах и то не сме да нас завара“.

Важни телефони

Специјалан број Министарства здравља за питања у вези са корона вирусом: 064 8945 235. Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“: 011 2684 566

Будимо одговорни према себи и према другима

У циљу омогућавања брже и ефикасније комуникације грађана са надлежним епидемиолошким службама, Министарство здравља увело је додатних 20 бројева телефона за све информације о корона вирусу.

Министарство здравља отворило је још 10 додатних додатних бројева, а преко истог линка можете да дође и до бројева телефона свих домова здравља широм Србије.

Отворен је и јединствени контакт центар за Ковид 19 – 19819

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ