Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: Ево када леже уплата минималца запосленима а када 100 ЕВРА ПОМОЋИ

БЕОГРАД – Министар финансија Синиша Мали је данас рекао да ће уплата прве минималне зараде за предузетнике и запослене у малим и средњим предузећима из државног буџета Србије почети средином маја, а једнократне помоћи свим грађанима Србије од по 100 евра кад прође ванредно стање уведено услед епидемије вируса корона.

Он је на конференцији за новинаре на којој је представио државни пакет помоћи привреди и градјанима рекао да ће у наредних 10 дана Влада усвојити све акте који ће омогућити да се те мере што брже и ефикасније спроведу. Најавио је и могућност додатних мера помоћи за оне који ће бити највише погодјени условима рада у време епидемије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Овим пакетом помоћи привреди скраћујемо време да се након кризе у што краћем периоду наша економија врати на ноге и крене да трчи истом брзином којом је трчала до пре неколико недеља“ рекао је Мали.

Навео је да се прецизно још не зна колико новца ће у оквиру тог пакета помоћи бити обезеђено из буџета, а колико задуживањем на домаћем и међународном финансијском тржишту. Министар финансија је апеловао на власнике пословног простора да не наплаћују закупцима кирују док је ванредно стање у земљи.

На питање новинара да ли могло да се праведније расподели једнократна помоћ грађанима Мали је рекао да је намера била да „свако осети снагу државе и добије дозу отпимизма и прође кризу што лакше“.

Кад је реч о директној помоћи сваком грађанину која у овом тренутку треба да појача и њихову личну ликвидност, Мали је потврдио да ће сваком грађанину Србије на рачун бити уплаћено 100 евра у динарској противвредности.

– Издвојићемо око 70 милијарди динара из буџета, и сваком пунолетном грађанину уплатити уплатити износ од 100 евра, у динарској противвредности“, рекао је Мали. Он је истакао да је то велики знак подршке и жеље да се унесе једна дозу оптимизма.

– Да покажемо колико је Србија у овом тренутку јака, и да сваком суграђанину омогућимо да добије око 12.000 динара. То је добро за повећање потрошње, ликвидности, али и начин на који, као држава желимо да подржимо све грађане да заједно прођемо кроз све ово, рекао је Мали.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ