Србија

ЗАШТО СУ ДАНАС ЛЕКАРИ ДЕМОНСТРАТИВНО НАПУСТИЛИ КОНФЕРЕНЦИЈУ ЗА МЕДИЈЕ: Да ли нам прети италијански сценарио?

– Бојим се да ће у перспективи бити још горе и то је све што имам да вам кажем, рекао је доктор Горан Стевановић.

Овако је др Стевановић завршио конференцију за новинаре у Палати Србија на којој су саопштени најновији подаци о броју заражених коронавирусом. Међутим, конференција је трајала само неколико минута јер су је лекари убрзо напустили.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово се десило јер су доктори који су на челу борбе против коронавируса огорчени понашањем дела грађана Србије, који се, како се могло видети претходних дана, понашају као да се ништа не дешава.

Својим брзим одласком са конференције лекарски тим је желео да још једном подсети људе да се тргну и буду одговорни, због себе и због својих ближњих.

„Данас је најгори дан за Србију, имамо 7 преминулих и 115 заражених, укупно 23 смртна случаја узрокова ковидом19. Најгори дан за Србију, а бојим се да није најгори у будућности, чекају нас још гори дани. Ово је резултат непоштовања мера, препорука које смо давали, молили и кумили. Ако наставимо овако неодговорно да се понашамо према себи и према другима, нама се заиста ближи сценарио Италије и Шпаније.

Олако смо схватили опасности од ове болести, и даље се интензивно дружимо, и даље не поштујемо неопходне мере самоизолације и дистанцирања. Ако наставимо тако да се понашамо, не постоји здравствени систем који ће успети да компензује оволики број оболелих. Имаћемо сценарио из Италије и Шпаније и нећемо моћи да помогнемо нашим грађанима. Бојим се да ће у перспективи бити још горе и то је све што имам да вам кажем“, рекао је директор Инфективне клинике у Београдз доктор Горан Стевановић чиме је конференција завршена.

Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 477 особе од којих су 115 позитивне и 362 негативних на нови корона вирус.

До 15 часова, 28. марта 2020.године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестиране су укупно 3561 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Овог пута није било питања новинара.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ