Здравље

ДР РЕДФИЛД ОТКРИО ДА ПОСТОЈЕ ЗАРАЖЕНИ БЕЗ СИМПТОМА: „Корона вирус ће бити са нама ДВЕ ГОДИНЕ“

Директор Центра за контролу и превенцију болести Роберт Редфилд рекао је да једна од четрири особе заражене корона вирусом нема никакве симптоме.

Роберт Редфилд у интервјуу за „НПР“ објаснио је како је дошло до тога да се неки људи заразе, иако су поштовали социјалну дистанцу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Центар за контролу и превенцију болести размишља да промени упуства у вези са маскама, односно да би требало сви да их носе, а не само лекари и медицинско особље.

„Оно што за сада имамо потврђено је да постоје особе које су заражене, а немају симптоме. По нашој претпоставци процентуално то је око 25% заражених. Ово је важно јер знамо да и они доприносе даљем ширењу, иако се не осећају као да су заражни“, објашњаваја Роберт Редфилд.

Асимптоматични случајеви могу да рашире вирус у наредних 48 сати пре него што се симптоми појаве. Неколико извештаја потврдило је да има пацијената који не кашљу, немају температуру или кратак дах.

Због нових информација директор Центра је упозорио да ће вирус у наредна 24 месеца имати утицај на свакодневни живот.

„Овај вирус ће бити са нама. Надам се да ћемо изгурати овај први талас и морамо да се припремимо за други. Надам се да ће развој вакцине утицати на ширење вируса“, закључио је Роберт Редфилд.

Неколико вакцина се тренутно тестира, али према прогнози прва валидна требало би да се појави тек за 12 или 18 месеци.

Извор: М.З.М./zena.blic.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ