Србија

КОВИД-19 МАСОВНО ШАЉЕ УЗНЕМИРУЈУЋЕ ПОРУКЕ ГРАЂАНИМА: „Приближавамо се сценарију из Италије и Шпаније“

„Ситуација је драматична. Приближавамо се сценарију из Италије и Шпаније. Молимо вас да останете код куће“, у потпису Кризни штаб за сузбијање заразне болести Ковид-19.

Ова СМС порука стигла је вечерас на мобилне телефоне многих грађана Србије, али по свему судећи само оних у мтс мрежи. Податак из поруке који узнемирава, о италијанском и шпанском сценарију, очигледно је још један у низу корака који Кризни штаб преузима да би убедио грађане да у мањем броју излазе на улице. Колико је ова стратегија успешна показаће дани пред нама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да је данас био најтежи дан за Србију у борби против корона вируса сагласни су бројни стручњаци, а верујемо и већина грађана. Само у једном дану преминуло је седам особа.

До најцрњег дана од почетка корона вируса у Србији дошло је, како је данас рекао др Горан Стевановић, због непоштовања мера и препорука струке и Владе Србије. И Стевановић је навео да оно што следи ако се не променимо јесте „италијански и шпански сценарио“.

– Оно чега се бојим јесте да ово није и најгори дан у будућности, чекају нас гори дани. Ово је резултат непоштовања мера и препорука које смо давали. Ако наставимо, ближи нам се сценарио Шпаније и Италије. И даље се интензивно дружимо, и даље избегавамо мере… Жао ми је што су информације овакве, бојим се да ће бити и горе – рекао је данас на редовној прес конференцији директор Инфективне клинике у Београду др Горан Стевановић.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ